szabokazmer.hu


Go to content

Ajánlás

MEGSZÉPÜLÉS

MEGSZÉPÜLÉS
Egy fiktív életút emléktöredékei


Bár a könyvre kétségkívül rányomja bélyegét a szerző világban megtett eddigi útja és az évek tanulása során elsajátított platóni világszemlélet, a mű nem útirajz, sem életrajz, hanem novellafüzér formájában megjelenő emléktöredékek sora. A könyv telis-tele van különböző színes, érdekes, néha drámai, máskor bájos, vagy éppen humoros életképekkel, figurákkal, jelenetekkel, korképekkel, érzésekkel – mint egy élet, amiről szól, még ha az életpálya fiktív is. Kellemes időtöltésre és elgondolkodásra egyszerre kínál jó alkalmat az olvasónak.


A novellafüzér huszonhat fejezetből áll. A főhős, Tavasz Ákos, élettörténete hét színen játszódik: visszatérően Magyarországon és Afrikában, a távoli Ázsiában és a karibi szigeteken, s e fél világot bejáró „színjáték” során néhol úgynevezett “promenádok” segítik az olvasót az egyik színből átvezetni az újabba. A fél világot bejáró színjátéknak köszönhetően, a könyv fellebbent jó pár magyarokra jellemző hangulatot, mégis, gondolatiságát, érzésvilágát tekintve nemzetközi jellegűnek mondható.
Bár a töredékek olvasása során nem tudni, hogy a történetek igazak vagy csak kitaláltak, az írónak sikerül magával ragadni az Olvasót mind a főhős káprázatos, néha megdöbbentő történeteivel, mind elmélkedéseivel. A könyv célja, hogy az Olvasó, rajtuk keresztül az élet mélyebb, gyakran megválaszolhatatlannak hitt kérdéseihez is közelebb kerülhessen.


A Megszépülés egy érdekfeszítő olvasmány, különös könyv, melyben egy orvos próbál megfelelni a hazai és európai szemmel néha könyörtelennek látszó távoli világok kihívásainak, miközben próbálkozásai mögül felsejlik, hogy a megoldás valahol mélyebben található: azon túl, aminek a "partjára" a szakadatlanul elmélkedő, egyre gazdagabb tapasztalatú főhős elér, s mely út lényege: lelkünk folyamatos gondozása, javítása, azaz a MEGSZÉPÜLÉS.Back to content | Back to main menu